Ośrodek Wypoczynkowy „Sobótka” już zdążył nas przyzwyczaić do wielu niespodzianek i bogatej oferty turystycznej. Po okresie wakacyjnym, zostało wprowadzone nowe menu, które nawiązuje do bogactwa naszych jezior. – To będzie znakomita okazja, aby połączyć wypoczynek nad urokliwym jeziorem Obłęskim z dobrą, lokalną kuchnią. Chcemy, aby potrawy z ryb jeziornych stały się znakiem rozpoznawczym naszego obłęskiego ośrodka – mówi Magdalena Majewska, Burmistrz Kępic.
Od teraz, w każdą niedzielę oprócz tradycyjnych dań, będziemy mogli spróbować potraw rybnych, przygotowanych według różnorodnych przepisów. W ofercie znajdziemy m.in. okonia na maśle, pstrąga pieczonego oraz podawanego w sosie śmietanowym, będzie też serwowany kotlet rybny w sosie kremowo – koperkowym czy własnoręcznie przygotowane paluszki rybne. W ofercie oczywiście nie zabraknie pierogów z tradycyjnymi farszami, ale też rybnym – z wędzonym pstrągiem. Do wyboru naszych gości będzie także szeroka oferta napojów, w tym win i piw z lokalnych browarów. W każdą niedzielę, będzie także można kupić obiad dnia oraz przekąski.
W niedzielę, 24 września oficjalnie zainaugurujemy nowe „sobótkowe” menu. Kuchnia będzie otwarta w godz. 12 – 17. Oprócz nowych propozycji, będzie także przygotowane ognisko oraz zestawy biesiadne.
– Jeśli pogoda dopisze, a wszystko na to wskazuje, udostępnimy wypożyczalnię sprzętu wodnego. Będzie można popływać kajakami, rowerkami wodnymi, pospacerować wokół jeziora – zaprasza Małgorzata Laskowska, prezes Kępickiego Ośrodka Sportu i Rekreacji.
Odwiedzający ośrodek goście, będą także mogli kupić wędzonego pstrąga z „sobótkowego” pieca.
- Chcemy stać się ważnym miejscem na mapie kulinarnej naszego regionu, gdzie serwuje się ryby słodkowodne w różnorodnych odsłonach. Zapraszamy do rozsmakowania się w naszym nowym menu i korzystania z uroków ośrodka – dodaje prezes Laskowska.